Itt az ősz, a melengető, fűszeres
krémlevesek ideje. Igyekszem újabb és újabb ízeket kipróbálni, megkóstolni. Most
érkezett el a gesztenye ideje, mivel egészen jó készre főzött gesztenyéket lehet
kapni. Magunk is megfőzhetjük persze, akkor még jobb lesz, de a hétköznapok
gyorsabb levese ezzel is tökéletes lesz.
1 csomag főtt gesztenye (125
gramm)
1 nagy fehérrépa
1 nagy sárgarépa
fokhagyma
vöröshagymakrém
só
frissen őrölt tarka bors
szerecsendió
kakukkfű
tejszín
Olivaolajjal készítettem, a
vékonyra szeletelt fokhagymát és a vöröshagyma krémet azon futtattam meg. Erre
került a felszeletelt kétféle répa. A répák vékonyabb végéből néhány szeletet
félretettem a leves betétje ebből lett.
Először kevesebb vízzel pároltam
– pirítottam a répákat, fűszereztem, majd felöntöttem a kívánt mennyiségre.
Mielőtt teljesen megpihultak volna, a gesztenyéket is beletettem.... de ebből
is félre tettem 2-3 darabot a tálaláshoz.
Az egészet beleöntöttem a turmixgépbe
és alaposan összeturmixoltam. Teljesen simának kelle lennie. A tejszínből én
csak egy evőkanállal tettem bele, de ez ízlés kérdése, többet is elbír aki
szereti. Az eredmény egy nagyon selymes, egyszerre sós és édes különleges
leves.
Amíg ez az egész főtt, a
félretett répa szeletkéket egy kis serpenyőben kevés olivaolajon megpirítottam.
Ezek és a félretett gesztenyeszemek lettek a leves betétek, majd még egy kis
petrezselyemmel is megszórtam. Ehetjük pirított kenyérkockákkal is
természetesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése