illetve az a bizonyos spanyol
étel ihlette. Burgonya és édesburgony tojással... ez az alapja. Ahelyett, hogy
a klasszikus bő olajban sült krumplival indítanánk.... itt jön nálam egyből a
kanyar ☺ Kicsit másként, egyszerűbben,
gyorsabban és nem olajban tocsogósan... íme:
1 közepes édesburgonya
1 közepes burgonya
2 tojás
sült csirkéhez való pikáns fűszersó
csípős őrölt paprika ha van füstölt, az még jobb
frissen tépkedett görög bazsalikom
só
frissen őrölt bors
A krumplit és a batátát
meghámoztam, kockákra vágtam. Egy tűzálló tálba olivaolajat öntöttem, egy
kicsit felmelegítettem és belekevertem a fűszersó, sót, pirospaprikát. Teljesen
elkevertem, majd a felkockázott krumplikat beleborítottam, fedelét rátettem és
annyira összeráztam hogy az fűszeres olaj minden kockát bevonjon. Betettem a
mikróba 3 – 5 percre. Saját „levében” előpárolódott az egész. Hagytam kicsit
pihenni.
A tojásokat felvertem, sóztam. A
serpenyőt felforrósítottam, beletettem a félkész krumplikat és rázogatva nagy
lángon kicsit lepirítottam őket. Ezt annyira tegyük, amennyire pirultan
szeretjük. Amikor kész volt, ráöntöttem a felvert tojásokat és rántotta szerűen
megsütöttem az egészet. A végén szórtam rá a friss bazsalikomot.
Az igazi tortilla ilyenkor megy be a sütőbe és mint a frittata, felülről grillel sül meg a teteje. Akkor ki lehet egyben borítani és cikkekre vágva tálalni. Ez most minden szempontból egy hibrid volt... de nagyon rendben lévő hibrid ☺
Az igazi tortilla ilyenkor megy be a sütőbe és mint a frittata, felülről grillel sül meg a teteje. Akkor ki lehet egyben borítani és cikkekre vágva tálalni. Ez most minden szempontból egy hibrid volt... de nagyon rendben lévő hibrid ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése