Ez aztán egy csoda dolog ! Az
eredeti receptben dió is szerepel, de az még legalább 1 hónap, mire lesz friss.
Addig nem akartam várni, így szokás szerint elkanyarodtam, nem is kicsit. A fő
elem, a cékla az egyetlen, ami maradt, az eredmény viszont így is igencsak
említésre méltó.
25 dkg rövid durum tészta
2 db közepes henger alakú cékla
(vagy a másik, de én ezt jobban szeretem)
5 dkg krémfehér sajt vagy Feta
frissen őrölt pirított édeskömény
mag
kakukkfű
só
frissen őrölt feketebors
diós balzsamecet
olivaolaj
néhány cékla levélke vagy angol
zeller levél a díszítéshez.
A céklákból tulajdonképpen egy
pesto állagú krémet kell készíteni, amihez a céklát meg kell puhítani. Ezt leggyorsabban mikroban tehetjük meg,
így is kellett 20 perc a fél centisre felszeletelt és megfűszerezett céklának egy tűzálló edényben.
A vízben főzést azonban nem javaslom, akkor rengeteg íz eltávozik belőle.
Amikor puha lett, botmixerrel,
olivaolajjal és a bazsamecettel jó simára mixeltem.
A tésztát a csomagoláson előrtak
szerint sós vízben megfőztem, majd a felmelegített cékla pestoba forgattam. A
pestot a tészta főzésének vége felé a tésztavízzel hígítottam – elég sokat fel
is vett.
Tányérra tettem, ráreszeltem a
krémsajtot nagylyukú rszelővel és már lehetett is enni. Fantasztikus ízek
kerekedtek ki és a színe...... az egyenesen csodaszép lett ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése