Megint egy kép volt, amit magam
előtt láttam, az vezetett, a színek kavalkádja és a pirosra sülő hús és zöldség
illata.... és az 1 db csirkecomb, ami a hűtőben árválkodott. Kicsi tepsi adott
volt, pillanatok alatt megágyaztam a combikának és már csak sülnie kellett.
személyenként 1 egész csirkecomb
sárgarépa
cukkini
lilahagyma
koktélparadicsom
fokhagyma
provence-i fűszerek (kakukkfű,
bazsalikom, borsikafű, levendula, oregano)
friss rozmaring ágacska
frissen őrölt fekete bors
só
olivaolaj
½ dl fehérbor
A csirkecombot már reggel
elővettem és megszórtam a fűszerekkel, sóztam,
megkentem az olivaolajjal. A zöldségeket feldaraboltam – nagyobb darabokra
célszerű, hogy felismerhetők maradjanak. Kiolajozott tepsibe tettem őket és a
só kivételével az összes többi fűszerrel megszórtam, majd összekevertem.
Sütéskor sóztam a zöldségeket,
rátettem a csirkecombot, mellé a rozmaring ágakat, a comb bőrös felét még
megolajoztam, meglocsoltam a fehérborral és az egészet letakartam
alufóliával. 200ºC-on alsó felső állásban jó fél órát sütöttem.
Kivettem, a fóliát eltávolítottam
és sütőt grill állásba kapcsoltam. Folyamatosan figyelve (hirtelen tud megégni)
még 5-10 percig grilleztem, közben egyszer meglocsoltam a bőrt a finom boros
szafttal.
Így önmagában komplett ebéd, semmi
nem hiányzott mellőle. Utána viszont egy kis pohárka jóféle fehér- vagy rozé
bor feltétlenül dukál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése