2020. november 18.

Harisszával göngyölt csirkecomb filé

hozzá édes-pikáns karamellizált gyöngyhagyma és fondant burgonya. Pazar összeállítás és nem is annyira bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik. A kedvenc hentesemnél lehet kapni egészben filézett csirkecombot. Nem tudom, hogyan csinálják, de egy-egy ilyen filé 20-25 dkg, vagyis egy jó emberes adag. Egy ilyen filét göngyöltem fel harisszával megfűszerezve. Amíg a sütőben készült, addig a köretekkel foglalkoztam.



Hozzávalók:

1 db filézett egész csirkecomb
harissza paszta vagy fűszer keverék oliva olajjal elkeverve
bacon szelet
burgonya
ecetes gyöngyhagyma

A comb filé egyik oldalát sóztam, borsoztam és megszórtam granulált fokhagymával, majd megkentem oliva olajjal. A másik oldalát megkentem a harissza pasztával, felgöngyöltem és baconnel is körbe tekertem, végül fém gyűrűkkel összefogtam. Ezután serpenyőben körbe pirítottam a tekercset, végül betettem a sütőbe 25-30 percre sülni 180 fokra.

A krumplit kb. 2 centis karikákra vágtam és előfőztem. Ezután serpenyőben a korongok alját és tetejét lepirítottam.

A karamellizált gyöngyhagyma hozzávalói és elkészítése itt található.

Nagyon – nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése