ezt az ételt nagyon sokáig nem ismertem, nem is volt nálunk soha terítéken gyerekkoromban. Aztán később már, hallottam a szüleimtől, hogy ők gyakran főzik, de valahogy a gondolat sem töltött el izgalommal. Aztán egyszer megkóstoltam náluk és lám.... nem is volt rossz. Azért a magam képére formáltam, jó sok aromás zöld fűszerrel turbóztam fel.
Hozzávalók:
1 db fejes saláta
1 gerezd fokhagyma
tejföl
liszt / kukorica keményítő
lestyán
majoranna
turbolya
só
frissen őrölt fekete bors
A salátát levelekre szedtem és
alaposan megmostam, majd nagyobb darabokra vágtam. Egy lábosban olajat
hevítettem, belereszeltem a fokhagymát, megfuttattam, majd rögtön rá is dobtam
a saláta leveleket. Ezek össze is estek, ahogy kavargattam őket. Ezután
felöntöttem egy kevés vízzel, beleszórtam a zöld fűszereket, sót, borsot és pár
percig főztem. Így maradt egy kis ropogóssága a saláta leveleknek.
Ezután egy könnyű tejfölös
habarást kapott, amivel még jól kiforraltam és készen is volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése