2014. február 9.

Baracklekváros bukta

Nagymama recept ez is… emlékszem, ahogy hajtogatta a kis buktákat szorosan bele a tepsibe… még azt azt az illatot is érzem, ahogy sült. Alig vártuk, hogy beleharaphassunk J



Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
10 dkg cukor
kb. 4 dl tej
3 dkg élesztő kevés cukros tejben felfuttatva
5 gramm só
1 tojás sárgája
olvasztott vaj a kenéshez

A tésztát összeállítjuk és 35-40 percet kelesztjük. Kinyújtjuk 2 - 3 mm-esre és téglalapokra vágjuk. Minél kisebbre, annál jobb. A téglalapok közepébe sűrű baracklekvárt teszünk és becsomagoljuk a tésztával. A tepsit kivajazzuk, a kész buktácskákat nagyon szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsibe úgy, hogy olvasztott vajjal megkenjük az oldalukat.
A tepsiben is hagyjuk még egy negyed órát kelni, akkor jó, ha teljesen összedagadtak.

Tetejüket is megkenjük az olvasztott vajjal és 180ºC-on légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Nehéz ellenállni neki és nem is nagyon érdemes, mert ez is, mint minden ilyen jellegű kelt tészta frissen az igazi. A legfinomabb, ropogós külsejű falatok a szélén vannak !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése