Nagymama recept ez is… emlékszem, ahogy hajtogatta a kis
buktákat szorosan bele a tepsibe… még azt azt az
illatot is érzem, ahogy sült. Alig vártuk, hogy beleharaphassunk J
Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
10 dkg cukor
kb. 4 dl tej
3 dkg élesztő kevés cukros tejben felfuttatva
5 gramm só
1 tojás sárgája
olvasztott vaj a kenéshez
A tésztát összeállítjuk és 35-40
percet kelesztjük. Kinyújtjuk 2 - 3 mm-esre és téglalapokra vágjuk. Minél
kisebbre, annál jobb. A téglalapok közepébe sűrű baracklekvárt teszünk és
becsomagoljuk a tésztával. A tepsit kivajazzuk, a kész buktácskákat nagyon
szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsibe úgy, hogy olvasztott vajjal megkenjük
az oldalukat.
A tepsiben is hagyjuk még egy
negyed órát kelni, akkor jó, ha teljesen összedagadtak.
Tetejüket is megkenjük az
olvasztott vajjal és 180ºC-on
légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése