Nagyon régen olvastam erről,
fogalmam sincsen már, hogy hol. Igazán nem is foglalkoztam vele, csak el volt
raktározva hátul... aztán az idén, ahogy egyre másra belefutottam a csodálatos
lilában játszó levendulavirágokba, eldöntöttem, hogy megpróbálom.
Elegendő 1 pohár vízbe 1
teáskanálnyit belekeverni és meginni és máris rendben van a bendő ☺
Így aztán nekiláttam ennek a
különleges ecet elkészítésének. Nagyon egyszerű, türelem kell azonban, mert 2
hétig pihennie kell, lehetőleg sötét helyen, vagy sötét üvegben.
Hozzávalók:
2,5 dl almaecet
3-4 szál friss levendula virág
szárral együtt
1 teáskanál szárított
levendulavirág
Üvegbe tettem és bezártam a
szekrénybe. Időnként beleszimatoltam és érdekes változást figyelhettem meg.
Eleinte mondhatni, hogy durván dominált a levendula illata, majd fokozatosan
összesimultak az aromák és egy különös egyveleget alkottak a végére. Illatos,
az alma és a levendula sajátos keveréke.
Nagyon kíváncsi voltam az ízére
persze. Végre eljött az idő, hogy leszűrtem és megkóstolhattam. Egy egyszerű, salátahagyma-paradicsom-uborka
salsára locsoltam, melyet kis olivaolajjal, sóval, fokhagymával is ízesítettem.
Szenzációs lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése