Az omlett nagyon egyszerű,
gyorsan elkészíthető és tetszés szerint variálható. Tipikusan beledobálhatunk
sok olyan dolgot, amit a hűtőben találunk, ami esetleg a hétvégi ebédből megmaradt.
Ezt tettem én is, az összetétel teljesen alkalom szerű.
Gyerekként nagyon sokszor
ebédeltünk karikára vágott, megsütött krumplira ütött tojást, vagyis valami
hasonlót. A krumpli – tojás páros már akkor is ízlett.
Hozzávalók:
megmaradt petrezselymes újkrumpli
1 db sárga cukkini – csak mert ez megmaradt korábbról
2 db fonnyadozó paprika
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
parmezán v. grana padano sajt
fűszerek tetszés szerint (pirospaprika, fehérbors, csípős
paprika stb.)
friss petrezselyem
só
A cukkinit csíkosra hámoztam, a
petrezselymes újkrumplit előkészítettem, a paprikákból csíkokat vágtam, a
sajtot lereszeltem.
Olivajat öntöttem a serpenyőbe és
beledobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát.
Először a zöldpaprikákat
pirítottam egy kicsit, majd ment rá a cukkini. Sóztam, és fehérborssal
fűszereztem. Addig sütöttem kevergetve, rázva, amíg a cukkini kezdett kicsit
megpirulni, de még nem puhult meg.
Közben gyorsan felvertem a
tojásokat, beletettem a reszelt sajtot és egy kevés pirospaprikát.
Az újkrumplinak csak át kellett
melegednie, így ezt is a serpenyőbe borítottam és hagytam jól átforrósodni.
Ráöntöttem a tojásos keveréket és
kezdtem sütni. Közben a sütő grill fokozatát is beizzítottam. Amikor már
kellemesen megsült az omlett alja, egyszerűen betoltam a grill alá és adtam neki
pár percet, hogy felülről is lepiruljon.
Azonnal tálaltam és a tányéron
megszórtam még egy nagy adag frissen durvára vágott petrezselyem zölddel.
Paradicsomsalátával pazar ebéd kerekedett ki belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése