... a tányéron egy újabb ízletes
hármas... megint Hugh Fearnley Whittingstall nyomdokain, csak egy kicsi
változtatással ☺
Ez az étel még a télen került fel
a bakancslistámra... amikor láttam, milyen csodásan néz ki a színes kis
koktélparadicsomokkal. Az ízében biztos voltam, hogy csak jó lehet.
Amint megláttam az Aldiban a
színes kis paradicsomokat, el is dőlt a kérdés. A másik két hozzávaló beszerzése már nem jelentett problémát.
Hozzávalók (2 – 3 adag) :
25 dkg durum tészta – farfalle,
penne, de mindenképpen rövid tészta
30-40 dkg különböző színű
koktélparadicsom
10 – 15 dkg kéksajt
2 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
olivaolaj
színes bors
citromlé és/vagy borecet
bazsalikom levelek
Előkészítésként a paradicsomokat
már reggel kivettem a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletűre melegedjenek,
megmostam, majd megtörölgettem őket.
Ebéd előtt 1 órával olivaolajat
öntöttem egy nagyobb tálba, beletettem a szeletelt fokhagymát, sóztam, őröltem
rá egy kevés színes borsot és citromlevet adtam hozzá. A koktélparadicsomokat
félbevágtam és beleforgattam az olajos keverékbe. Néhány friss bazsalikom
levelet is beleforgattam, csak úgy egyben hagyva, az íze miatt. Időnként
átforgattam az egészet.
Amikor a tésztavizet odatettem,
bekapcsoltam a sütőt 50ºC-ra és
betettem a paradicsomokat meg a tálaláshoz használt tányérokat átmelegedni.
Ezen étel különlegessége az, hogy
a paradicsomok nyersek, csak rákerül a forró tészta, de ebből az is következik,
hogy hideg tányérban pillanatok alatt kihűlne az egész.
A tésztát al dentére főztem,
leszűrtem és rögtön a tálba tettem az olajos paradicsomokra. Jól elkevertem,
majd tálaltam.
Nagyon kis egyszerű, és nagyon finom. Tipikus példa, hogy néhány jó alapanyag, mire képes.
VálaszTörlésÍgy igaz, sokszor a kevesebb több :)
TörlésEgyet értünk, mint mindig. :)
VálaszTörlésIlyen finomságot én is szoktam csinálni.
VálaszTörlésNagyon jó, annyira passzolnak az ízek :)
Törlés