Jamie Olivernél találtam ezt az
egészen izgalmasnak tűnő salátát. El is „raktároztam” magamban, mert tudtam,
hogy ez igazán a nekünk való ízvilág lesz.
Már csak a fügére kellett
várni....
És lőn... a türelem meghozta
fügéjét....
Hozzávalók (2 adag):
1 csomag (80 gramm) levegőn
szárított vékonyra szeletelt sonka
3 – 4 db nagyobb lila füge
5 – 8 dkg mozzarella
olivaolaj
balzsamecet krém
só
frissen őrölt színes bors
(friss bazsalikom levelek, ha
vannak kéznél)
Az elkészítés, mint olyan, csak
annyiból állt, hogy 2 tányérra elkezdtem pakolni a hozzávalókat:
a sonkát hosszú csíkokra vágtam
és kicsit összetekerve a tányérra tettem. A fügékről lehúztam a hájat és 6
cikkre vágva szintén a tányérra pakoltam. A mozzarellát falatnyira tépkedve
rádobáltam, kicsit sóztam és az egészet meglocsoltam egy kevés oliva olajjal és
rápötyögtettem a balzsamecet krémből is. A végén őröltem rá egy kevés borsot és
rászórtam a nagyjából összetépkedett bazsalikomot.
Fenomenális ízek, csak ajánlani
tudom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése