Már a 22-dik fordulónál tartunk és Vöröskaktusznál a stafétabot. A Rendes csajokat sorsolta ki nekem. Hosszas nézelődés után egy klasszikus rakott karfiolt választottam ki, amit egy kicsit azért a saját ízlésemhez formáltam. A
karfiol nekem nem igazán működik sárgarépa nélkül, ezért a hús mennyiségét
csökkentettem és kipótoltam egy kevés sárgarépával. Na és egy-két fűszer került
még bele.
1 közepes karfiol – kb 90 dkg-os
10-15 dkg darált marhahús
1 sárgarépa
1 adag előfőzött barnarizs (12,5
dkg-os)
1 gerezd fokhagyma
vöröshagymakrém
Ras-el-hanut fűszerkeverék
édesköménymag
só
frissen őrölt szines és fekete
bors
tejföl és görög joghurt vegyesen,
összesen 1 nagy pohárnyi
Gouda sajt reszelve
friss snidling a tetejére
A karfiolt rózsáira szedtem és
sós vízben pár perc alatt félig megfőztem.
A barnarizst zacskóstól sós forró
vízben szintén csak meg kellett főzni.
A sárgarépát kicsi kockákra
vágtam és kevés olivaolajjal, sóval és frissen őrölt édeskömény maggal 3 perc
alatt előpároltam a mikroban.
Kevés olajra rádobtam a
hagymakrémet és a vékonyra szeletelet fokhagymát, megfuttattam, és már ment is
rá a darált hús. Nagyon nagy lángon kevergetve dobálva hirtelen megsütöttem.
Sóztam, borsoztam, rászórtam a Ras-el-Hanut keveréket végül az előkészített sárgarépát
is belekevertem.
Tűzálló tálat kiolajoztam és
először a karfiollal béleltem ki. A nagyobb rózsákat kb. 1 cm-es szeletekre
vágtam. Másodikként a rizs következett. Mindkettőt sóztam, kevés borsot is
őröltem rá.
Ezután a hús és répa keveréke
következett, erre pedig a tejföl-joghurt keverék fele.
A maradék karfiollal zártam a
sort, fűszereztem, megkentem a tejföllel és végül ráreszeltem egy kevés Gouda
sajtot.
Előmelegített sütőben
légkeveréssel 180ºC-on 40
percig sütöttem. Addigra a sajt szépen megpirult a tetején. A sütőből kivéve
megszórtam a friss aprított snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése