Bár a friss zöldborsóra még várni
kell, minden más már adott egy jó kis zöldborsó leveshez. Egyszerű, de
egyértelműen tavasz leves ez, a zöld szezon nyitó étele. Ha sikerül jóféle
gyenge fagyasztott borsót beszereznünk, akkor semmivel sem marad el a frissből
készült változattól.
20-25 dkg fagyasztott zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 fokhagymagerezd vékonyra
szeletelve
sárgarépa
fehérrépa
zeller
pirospaprika
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
a galuskához
1 tojás
teáskanálnyi vaj
liszt amennyit felvesz
só
A levest az olajra dobott
fokhagymaszeletek, majd a zöldborsó és a szeletelt sárgarépa pirításával
kezdtem. Félrehúzva a gázról frissen őrölt borsot, sót és pirospaprikát adtam
hozzá.
Felöntöttem vízzel – természetesen
valamilyen alaplét is használhatunk hozzá, de én ilyenkor a borsó ízét szeretem
érezni. Beletettem a keresztben bevágott
vöröshagymát, a fehérrépát, zellert és hagytam főni. A petrezselyemből
félretettem egy szálat, a többit pedig zsineggel átkötve a levesbe tettem.
Közben elkészítettem a galuskát
is, amit ebben az esetben galuskaszaggatón nyomtam át, hogy szép kis egyformák
legyenek.
Tálaláskor már csak egy kis friss
petrezselyemlevél került a tetejére.
Hello Tavasz ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése