avagy a tzatziki, raita, cacik
stb. perzsa változata. Egy régebbi GoodFood magazinban akadtam rá, és egyből
bele is szerettem ☺ A friss
mentalevél kivételéven minden megvolt hozzá, szerencsére a fagyasztóban akadt
még egy dobozban mentalevél, amit fel tudtam használni. Amint meglesz a friss
mentám, ismétlés következik.
kígyóuborka
sűrű joghurt (görög)
arany mazsola
pirított magféle – napraforgó,
dió, stb.
szárított rózsaszirom, de
hibiszkusz is jó lehet
olivaolaj
frissen őrölt fekete bors
só
mentalevelek durvára aprítva
Ennyi az egész, az elkészítése is
pofon egyszerű. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, sóztam, majd 10
perc múlva jól kinyomkodtam belőle a vizet. Egy tálban összekevertem a
joghurtot a mentalevelekkel, borssal, még egy kevés sóval és olivaolajjal.
Beleforgattam az uborkát és egy fél maréknyi arany mazsolát. Összekevertem,
végül meglocsoltam olivaolajjal és a tetejére szórtam még néhány szem mazsolát,
a rózsaszirmokat és a pirított napraforgómagot.
Nagyon finom és nem utolsó sorban csodás látványt nyújt. Ha nem akarunk fokhagymázni (vagyis a klasszikus tzatzikit enni), akkor ez kitűnő választás lehet.
good a recipe fresh and particular !!!
VálaszTörlésGrazie Francesca :)
TörlésNagyon guszta!:) Olyan "el kell készíteni" kinézete van!:)
VálaszTörlésEzt mindenképpen, csodás az íze :)
Törlés