Bambusz nyársak egy zacskóban,
bontatlan csomagolásban.. a fiókban.... már vagy 15 éve ☺ Fogalmam nincs, miért nem kerültek még sorra. Most azonban
elkészítettem a már régen kinézett thai csirkenyársakat mogyorószósszal,
fűszeres illatos rizzsel. Kár volt ennyit várni ☺
1 egész csirkemell filé 1,5 – 2
cm-es kockára vágva
2 evőkanál kukorica olaj
1 evőkanál szezámolaj
½ lime leve és kevés reszelt héja
(+ citromhéj is mehet mellé)
só
frissen őrölt fekete bors
A mogyoró szószhoz
2 evőkanál darabos mogyoróvaj
1 evőkanál szójaszósz
1 lime leve
chilipehely vagy friss chili
nagyon apróra vágva
1 salotta hagyma nagyon apróra
vágva
1 gerezd fokhagyma
Egy tálban összekevertem az
olajakat a lime lével, sóval, fekete borssal és a citrushéjakkal, majd a
felkockázott csirkemellet beleforgattam. 1 óra hosszat hagytam állni, időnként
megforgatva, hogy minden részét alaposan átjárja a pác.
A mogyorószószhoz egy egész kevés
kukorica olajon megfuttattam a nagyon apróra vágott hagymát és a reszelt
fokhagymát. Beletettem a mogyoróvajat, a szójaszószt, a lime levét, a chilit és
annyi vizet, hogy mártás sűrűséget kapjak. Összeforraltam és készen is volt. A
végén lehet még sózni, vagy még egy kevés szójaszószt adni hozzá, ha szükséges.
A körettet is elkészítettem, amíg
pácolódott a csirke: basmati rizst főztem mellé, melyet thai bazsalikommal
fűszereztem.
A csirke kockákat vízbe áztatott
bambusz nyársakra húztam (így nem égtek szénné a nyársak). A felforrósított
grillserpenyőben forgatva őket kb. 12 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Tálaltam a nyársakat, mellé az
illatos bazsalikomos rizst és egy kis tálkában a mogyorószószt. Ebbe
mártogattuk a csirke falatokat, pazar volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése