2016. november 30.

Gesztenyés meggyes levelek

avagy mit süssünk, ha ennénk valami finomat, de gyorsan ☺ Ilyenkor jön nagyon jól a kész leveles tészta. Meg a betározott gesztenye massza. Meg a rumban eltett meggy.....  Mert ez kb. ennyi :)


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
25 dkg natúr gesztenye massza
porcukor ízlés szerint
rumban eltett meggy lével együtt vagy meggybefőtt + egy kevés rum
tojás sárgája a kenéshez.

A gesztenye masszát a porcukorral és a meggyel, illetve annak levével kikevertem.  A gesztenye masszák elég változó minőségűek, fogtam már ki nagyon vizeset, de jó szárazat is. A hozzáadott folyadék mennyiségénél úgy számoljunk, hogy összeálljon és majd töltelékként tudjon funkcionálni.


A leveles tésztát kiolvadás után (ha fagyasztott volt) kicsit kinyújtottam, majd négyzetekre vágtam. A négyzetek  egyik oldalára tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket, majd ráhajtottam átlósan a másik felét. Háromszögeket kaptam így, melyeknek oldalát villával lenyomkodtam,végül felvert tojással megkentem őket.

180ºC-ra előmelegített sütőben légkeveréssel megsütöttem őket, addig sültek míg szép pirosas barnák nem lettek, ez kb. 30-40 perc.


Finom! 

2 megjegyzés:

  1. Ez már karácsonykor is jól jön.
    Gyere játszani!http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen :) Megyek, most sütési nagyüzem van, jót választottál :)

      Törlés