méghozzá napsugaras szines
körettel, szumák mártással. Igazi pepecselős, de valahogy mégis gyors étel ☺ Mert az időzítés a kulcsa
mindennek, hogy egyszerre elkészüljön minden, amit melegen kell enni. A körítés
persze szezonálisan szabadon variálható.
személyenként egy fél csirkemell
filé
reszelt citromhéj
citromlé
chililekvár / chiliszósz esetleg
szárított chilipehely ízlés szerint
só
szezámmag
édesburgonya
vajbab
zaatar fűszerkeverék
rukkola
joghurt
szumák
római kömény
olivaolaj
méz
A csirkemellet fél kisujjnyi
darabokra szeleteltem és a só kivételével a többi fűszerrel jól összeforgattam.
Sütés előtt hagytam pácolódni a konyhapulton (ne tegyük hűtőbe már ilyenkor).
Sütés előtt egy fél órával sóztam is és mégegyszer jól összeforgattam.
A szezámmagot szárazon
megpirítottam.
A görög joghurtból egy kis
üvegtálkába kanalaztam, egy kevés olivaolajjal, sóval, egy kevéske mézzel, szumákkal jól elkevertem
, végül őröltem rá egy kevés római köményt. Ennek sem árt ha van ideje
összeérni. De ezzel az előkészületek meg is voltak.
Egy wokban repceolajat
hevítettem, erre dobtam rá a csirkemell falatkákat és jó nagy lángon
megsütöttem őket. Amikor már készen volt, rálocsoltam ½ citrom levét (most
Meyer citromot) és rászórtam a pirított szezámmagot. Ez így kész is volt.
Közben a vajbabot (saját fagyasztás még a nyárról)
sós vízben ressre főztem, leszűrtem, egy tálba tetem. Megszórtam zaatar
fűszerkeverékkel, olivaolajjal meglocsoltam és melegen tartottam.
A batátát most csak ½ centisre
szeleteltem, mindkét oldalát bekentem olivaolajjal, sóztam, borsoztam.
Kistányéron mikróban 2 perc alatt megpároltam.
Ha mindent sikerült nagyjából
egyszerre befejezni, akkor már csak tálalni kellett. A maradék rukkola is a
tányérra került, mellé a mártás és egy igazán pazar lakoma kerekedett ki
belőle.
A köret, újból hangsúlyozom, tetszőleges
lehet, nyáron nyilván egész más zöldségek kerülnek a tányérra.
Azok a zöldbabok gyönyörüek. Nem is tudtam, hogy a babátát mikroban is meg lehet fözni.
VálaszTörlésMindig tanul az ember. Gyönyörü szinek, gusztusos és látszik, hogy finom.
Köszönöm Susanne :) Igen, tökéletesen jó így, a burgonyát is lehet hasonlóan, csak annak több idő kell. Finom krémes lesz. A babból máskor is fagyasztok így, jó ilyenkor elővenni.
Törlés