vagy kence, ahogy tetszik.
Ehetjük kenyérre kenve, zöldséget belemártogatva, vagy ropogósra pirított
tortillára kenve. Sülthús mellé mártás is lehet, egy a biztos, finom, ahogy
egy Yotam Ottolenghi recept alapján készült ételhez illik ☺
Hozzávalók:
sütőtök előzőleg megsütve
fahéjjal, csipet sóval, olivaolajjal
1-2 evőkanál szezám paszta
(Tahini)
3 – 4 evőkanál görög joghurt
fokhagyma reszelve vagy
granulátum
só
szezámmagok (fehér és/vagy
fekete)
kevés juharszirup (eredetileg
datolya szirup)
gránátalma szirup vagy balzsamecet
krém
ízlés szerint koriander zöldje
(nekem csak fagyasztva szárított van)
Praktikusan másnap érdemes
elkészíteni, ha a sütőtökből megmarad. Ettől függetlenül is érdemes s tököt a
fentiekkel megszórva / meglocsolva sütni, mert ha csak úgy magában esszük,
akkor is rengeteget dob rajta a fűszerezés.
A kihűlt tökhúst lehet
aprítógéppel is, de elég csak villával összenyomkodni, hozzákeverni a többi
hozzávalót és a tetejére szórni a szezámmagokat. Végül mehet rá a gránátalma
szirup vagy a balzsamecet krém. Rögtön ehető, de úgy vettem észre, hogy jót
tesz neki, ha egy napot pihen, jobban összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése