minden földi jóval egy
sütőzacskóban összezárva. Két szép fiatal kacsa combika várt felhasználásra....
és megint valami nagyon szines, nagyon ízes valamire vágytam. A sütőzacskós
módszer már többször bizonyított, a gyümölcsös aromás ízvilág pedig nagy
kedvencem. Meg egy kicsit a tél szürkeségét is meg kell már törni valami édes,
meleg, illatos lakomával.
2 db fiatal pecsenye kacsacomb
1 kisebb narancs
½ Meyer citrom (vagy a másik
fajta)
1 fej lilahagyma
szegfűszeg
2 – 3 nagyobb gerezd fokhagyma
8-10 db magozott aszalt szilva
1 db csillagánizs
1 db fahéjrúd
chilipehely
frissen őrölt tarkabors
kakukkfű
A kacsacombokon a „bokánál”
körbevágtam a bőrt, a többi részen bevagdostam késsel. Sót, kakukkfüvet, borsot
elkevertem és alaposan bedörzsöltem vele a combokat néhány órával a sütés
előtt.
Amikor eleget pávolódtak már a
combok, egy nagy méretű sütőzacskót kerek serpenyőbe tettem és elkezdtem
belepakolni először a negyedelt citrusokat, a félbevágott, szegfűszeggel
megtűzdelt lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket, aszalt szilvát. Ezek tetejére
helyeztem a combokat, végül megszórtam egy kevés chilipehellyel. A fahéj és a
csillagánizs került a legtetetejére.
A zacskót lezártam, hústűvel
lyukakat szúrtam rá és 200ºC
fokra betettem a sütőbe 1 órára (alsó-felső állásban). A vége felé már
látszott, hogy a kacsacombok szépen megpárolódtak, már kezdtek kicsit pirulni
is.
Ekkor kivettem a serpenyőt a
sütőből, óvatosan lefejtettem a sütőzacskó felső részét és csak felső állásban
visszatettem pirulni. Időnként a finom zsűvel meglocsoltam mindent. Addig
pirítottam így, amíg a szép színt el nem érte. (max. 10 perc lehetett).
Főtt lila burgonyával tálaltam,
de rizzsel is nagyon jó lehet. Az összes íz egyesült, leírhatatlanul finom
lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése