többször is elém került az utóbbi
időben különböző változatokban, meg kellett már kóstolni. A kenyérrel tunkolás
helyett én azonban rizsköret mellé akartam tálalni, ezért született végül ez a
megoldás. Reggel még 3 almát gyorsan vörösborban posíroztam, az is mellé
került. Elmondhatatlanul különleges íze és állaga lesz a camembert sajtnak a
sütéstől, áttetsző csoda lesz belőle ☺
A hozzá adott fűszerek csak fokozzák a hatást.
személyenként 1 - 2 kicsi (75
grammos) camembert sajt
1 dl vörösbor
olivaolaj
mediterrán zöldfűszerek
tetszőlegesen (rozmaring, kakukkfű, oregano stb.)
áfonya lekvár, gránátalma szirup,
vagy balzsamecet krém
frissen őrölt feketebors
a posírozott almához a recept itt található (körtére vagy almára, ugyanúgy)
A világ legegyszerűbb dolga
talán, az eredmény viszont királyi. Egy kicsi tepsit kiolajoztam , beletettem a
sajtokat, melyek tetejét késsel bevagdostam úgy mint a pogácsákat szokás. Megszórtam
ebben az esetben egy fűszerkeverékkel, melyben rozmaring, bazsalikom, kakukkfű,
oregano van, végül a tepsibe öntöttem a bort. A posírozott almákból is mellé
tettem 1 – 1 darabot.
Ha nem fagyott volna el a
rozmaringunk, egy-egy kis ágacskát feltétlenül a sajtokba szúrtam volna.
Vagyis: a fűszerezést csak bátran variáljuk, még diót is tehetünk a tetejére.
180ºCon légkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütöttem. Figyelni kell,
amikor már kicsit barnul a sajt, akkor jó is. A pirított rizst tányérokba
szedtem és a tetejére ültettem a sült sajtokat. Még egy kevés kakukkfűvel és
frissen őrölt feketeborssal megszórtam és
meglocsoltam gránátalma sziruppal. Legközelebb friss kenyérrel
tunkolunk, biztos hogy úgy is nagyon jó lesz ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése