nagyon zöld és nagyon tavaszváró ☺ Vacsorára ideális választás, én még
kenyér féleséget sem ettem hozzá, csak úgy magában lakmároztam.
1 érett avokádó
1 kisebb lilahagyma
5 dkg krémfehér sajt (vagy feta)
2 nagy maroknyi bébispenót levél
2 tojás
citromlé
olivaolaj
frissen őrölt fekete bors
fekete szezámmag
Egy kis fazékban vizet forraltam
a tojások buggyantásához. Közben a salátának valókat 1 – 1 tányéron elkezdtem
összerakni.
Először a spenót leveleket,
ezekre az hosszában vékonyan felszeletelt avokádót.
Erre reszeltem rá a krémfehér
sajtból, végül a hosszában felszeletelt lilahagyma következett. Rétegenként egy
pár csepp citromlé és só, bors is mehet rá. Végül olivaolajjal is meglocsoltam.
A tojásokat egyesével kis tálkába
tettem, majd ebből óvatosan a forró, éppen csak gyöngyöző vízbe eresztettem. A
vizet előzőleg gyors mozdulatokkal elkevertem, kis örvényt képezve. Hűtőből
elővett tojás esetén 4 perc, szoba hőmérsékletűnél 3,5 perc a főzési idő.
Ezután szűrőkanállal kiemeltem, leitattam róla a vizet és a saláta tetejére
tettem. Késsel felvágtam, hogy a szép folyékony sárgája kibuggyanjon,
fűszereztem és megszórtam a szezámmaggal.
A tojás ilyen formán történő elkészítésére sokan sokféle módszert ajánlanak. Nekem ez vált be, mindig sikerül. Természetesen nem ez az egyetlen üdvözítő megoldás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése