Azért csak palócos, mert
csirkéből készült, és őszintén szólva nem is néztem utána, pontosan minek kéne
benne lennie hogy palócnak nevezhessük. Ez az én változatom ☺ A csodálatos gyenge sárga hüvelyű babból
már sok minden készült, nem tudom megunni. Érdemes nyáron feltankolni belőle és
adagokban lefagyasztani. Ilyenkor télen felbecsülhetetlen.
2-3 filézett csirkecomb
felkockázva
25 dkg sárga hüvelyű vajbab (saját
fagyasztású)
vöröshagyma (krém)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy vagy 2 kisebb burgonya
felkockázva
babérlevél
egész rózsabors
pirospaprika
frissen őrölt feketebors
kapor
A fokhagymát vékony szeletekre
vágtam és a vöröshagyma krémmel együtt olivaolajra dobtam. Éppen csak
megfuttattam, majd rátettem a felkockázott csirkecombot pár perc alatt
fehéredésig sütöttem. A lángról lehúzva megszórtam pirospaprikával majd
azonnnal felöntöttem vízzel, majd sorjában beletettem a babot, a burgonyát és
a fűszereket.
Kb. 15-20 perc alatt készre
főztem, a végén tettem rá még egy kevés pirospaprikát. Tálkákban tálaltam,
tejföllel megkoronázva és egy kevés kaporral megszórva. Egyszerű, könnyű
leveske, nyáron a friss hozzávalókkal még finomabb ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése