a fasírt férfimunka nálunk, a
hozzá tálalt köretnél azonban előfordul, hogy ki-ki mást készít magának. A
klasszikus krumplipüré mindig tökéletes mellé, de én időnként szeretek
variálni. Főleg, hogy gyakran vannak „raktáron” csak úgy megvett alapanyagok.
Na ilyenkor jön el azoknak az ideje ☺
70 dkg sertéscomb
kb. 30 dkg parasztkenyér
őrölt kömény
frissen őrölt feketebors
kevés őrölt koriander
fokhagyma
só
rukkola
görög joghurt
olivaolaj
batáta, lehet több fajta is
„Kb 60-65 % sertés húsból és 35-40 % tejben áztatott barna kenyérből
készül tojással, sóval, őrölt borssal és köménnyel, de nagyon jót tesz az
ízének, ha egy mokkáskanálnyi koriandert serpenyőben kipattogtatsz majd megdarálod
J Vöröshagymát mi nem szoktunk tenni bele, de reszelt fokit feltétlenül, a piros
paprika pedig abszolút ízlés kérdése…
A tejben áztatott, majd jól kinyomkodott kenyeret a legkisebb lyukon engedem
át a darálón, a húst már nagyobbon, legyen egy kis textúrája. A fűszerezés után
általában elég 1 tojást ráütni, akkor jó, ha egy kicsit kemény a massza, úgy
nem esik szét és sül, nem pedig párolódik a zsiradékban! Házi zsemlemorzsába (aki
szereti szezámmaggal keverheti) forgatva kicsi golyókat formázva mehetnek sülni.
„
A rukkola mártáshoz 50 – 60 gramm
rukkolát aprítógépbe tettem sóval, olivaolajjal és joghurttal és krémesre
kevertem. Amikor már jó volt, edénybe tettem, a tetejére öntöttem még egy kevés
olivaolajat és megborsoztam frissen őrölt feketeborssal.
A gyönyörű kétféle batátát fél
centisre felszeleteltem, megolajoztam, sót, borsot tettem rá és mikróban pár
perc alatt készre pároltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése