újabban divatos ezt zöldség
„spagettinek” titulálni, tényleg olyan a formája és ugyanúgy lehet tekerni is
felfele a villára ☺ Ahhoz
persze itt is feltétel, hogy fogkemény legyen. De valójában ez nem más, mint
egy julien-re szeletelt zöldségekből álló remek tavaszi saláta.
1 kisebb saláta cukkini
1 sárgarépa (nem baj ha vékonyka,
de legyen hosszú)
jókora adag friss snidling
ollóval felaprítva
fodros petrezselyem zöld
hidegen sajtolt repceolaj
fehér balzsamecet
só
frissen őrölt tarka bors
A répán és a cukkinit meghámoztam,
majd a speciális célszerszám segítségével – egyszerű kézi julien szeletelő –
felszeleteltem és sós forró vízbe dobtam 1 percre. Ezután kiszedtem őket és
azonnal hideg vízbe kerültek. Sózással, blansírozás nélkül is felpuhíthatjuk a
szálakat, de így jobban megmarad a szép élénk színük. Papírtörlőn amennyire
tudtam, leitattam róluk a vizet és egy tálba tettem az egészet.
Megborsoztam, még egy kevés sóval
megszórtam, majd az ecetet is rálocsoltam és kézzel alaposan összeforgattam.
Pár percet állt, aztán ment bele a snidling is. A legvégén locsoltam meg a
repceolajjal, majd megdíszítettem a petrezselyem zöldekkel.
Bármihez ehető salátának vagy
önálló köretnek is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése