megint egy olyan egyszerű étel,
amit biztosan sokan ismernek és sokan ettek/esznek éttermekben. Én ott nem
ettem még, inkább szeretem magam elkészíteni. Pláne hogy semmi különleges nem kell hozzá. Tetszés
szerint variálható, maradék sültek is újjászülethetnek benne.
kukoricából készült tortilla
chips
cheddar vagy más olvadós sajt
(Gouda pl.)
½ szál csípős kolbász (Chorizo,
Pokol tüze)
újhagyma
savanyított jalapeno szeletek
paradicsom
hegyes erős paprika
tejföl
lime lé
petrezselyem
római kömény
só
frissen őrölt feketebors
Először a salsákat készítettem
el, mert maga az étel gyakorlatilag csak a hozzávalók tálba dobálásából áll.
Snidlinges tejföl: tejfölt
elkevertem sóval, lime lével, római köménnyel, végül egy jókora adag friss
snidlinget aprítottam bele és rá.
Paradicsomos pikáns salsa: apró
kockákra vágott hámozott paradicsom (most eltávolítottam a magokat, sajnos így
is elég szegény még ízekben)
felszeletelt újhagyma, apró kockákra vágott erős paprika, fehérbor ecet vagy lime lé, só, frissen őrölt bors, olivaolaj,
végül egy nagy csomó petrezselyemzöld. Jól elkevertem és félretettem ezt is.
A sütőt bekapcsoltam 180ºC fokra légkeveréssel és elővettem
az új, egyszemélyes sütőtálkákat. A kolbászt felkarikáztam, pár perc alatt
száraz serpenyőben kisütöttem őket és lereszeltem a sajtot egy nagy lyukú
reszelőn. A sütőtálba először beleszórtam a tortilla chipszet, arra a kolbász
karikákat, majd a reszelt cheddar sajtot. Megszórtam még az újhagyma zöldjével,
tettem rá pácolt jalapeno paprikát és piros chili karikákat és betoltam a
sütőbe kb. 10 percre.
Király, kaja, a tortilla chips
egészen újjá született, a tejfölös mártásba mártogatva nagyon finom lett.
Kézzel evős, mártogatós, nagyon szerethető ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése