hogy a fasírt se legyen mindig
ugyanolyan, most reszelt tojással tekertük fel. Stefánia ez is, csak a tojás
más formában jelenik meg benne. Hozzá pedig a klasszikus lilahagymás
kiflikrumpli saláta. Fenséges ☺
A folpackkal együtt kezdtem feltekerni (mint
a rétest). Hosszúkás, kizsírozott kenyérformába tettem a tekercset és
megszórtam zsemlemorzsával.
Sütés: 180 fokon légkeveréssel kizsírozott és morzsával megszórt őzgerinc formában 30 - 40 perc.
A krumplisalátához:
1,5 kg kiflikrumpli héjában megfőzve
3 – 4 db húsos, édeskés lilahagyma
fehérborecet (fehér balzsamecet még jobb)
só
cukor
frissen őrölt feketebors
víz
olivaolaj
A héjában megfőtt (de nem szétfőtt!) krumplit meghámoztam, majd letakarva
hagytam teljesen kihűlni. Ekkor gyönyörűen szeletelhető, mert itt fontos, hogy
szép egyforma, kb. 3 mm vastag szeleteket kapjunk. A lilahagymát ugyanerre a
vastagságra szeleteltem fel, végül elkezdtem egy nagy tálba rétegezni őket
felváltva. Egy sor krumpli, rá egy sor hagyma. A krumpisorokat sóval, borssal
azért nem árt megszórni.
Amikor minden
elfogyott, ráöntöttem a levet, végül egy kevés olivaolajat is. Hidegre téve
hagyni kell összeérni, másnapra lesz igazán finom.
Ez a saláta tökéletes kis érő lehet a húsvéti sonka mellé is.
Ez a saláta tökéletes kis érő lehet a húsvéti sonka mellé is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése