vagy szójaszószos is lehet, azt
hiszem, mindkettő nagyon jól passzol hozzá. Ha szójaszósszal készül, akkor
feltétlenül kíván egy kevés rizsecetet is.
Tipikusan egyadagos étkezéshez (is) való és pillanatok alatt elkészül.
6 db előfőzött fagyasztott
garnéla farok
6 db közepes brokkoli rózsa (a
fagyasztott praktikusabb most, akár a saját fagyasztású is)
5 dkg soba tészta (hajdinával
készült metélt tészta)
Teriyaki szósz vagy szójaszósz és rizsecet
szecsuáni bors
reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
wok olaj
só
chili karika ízlés szerint
Első lépésként a saját magam
által blansírozva lefagyasztott brokkoliból elővettem a szükséges mennyiséget
és 2-3 percre sós forró vízbe dobtam. Pont ressre főtt így meg, ezután
kiszedtem a vízből és félretettem. A vizet meghagytam, a tészta kifőzéséhez
ugyanis pontosan megfelelt.
A wokban felforrósítottam az
olajat, rászórtam a lereszelt gyömbért és a fokhagymát, kicsit megfuttattam (ez
az illat semmihez sem fogható ♥
) majd megszórtam a frissen őrölt szecsuáni borssal, feketeborssal,
chilipehellyel és rádobtam a rákokat. Pár perc alatt mindkét oldalukat
megkapattam, kiszedtem őket és félretettem.
A tésztának mindössze 2 perc
kellett, leszűrtem, a wokba tettem, ekkor öntöttem hozzá világos szójaszószt és
egy kis rizsecetet és dobálva rázva jól összeforgattam. Visszatettem a tetejére
a hosszában félbevágott brokkoli rózsákat, újra megrázogattam, végül a pirult
rákfarkak következtek.
Azon nyomban fogyasztandó szuper
ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése