2019. december 31.

Camembert leveles tésztában


ezzel a zseniális bor- sör vagy bármi más korcsolyával kívánok Nektek nagyon boldog újévet. 2020-ban is folytatjuk ☺


Hozzávalók (per fő)

1 db 120 grammos camembert sajt
15 dkg-nyi leveles tészta (praktikusan olyant vegyünk, ami több kisebb lapból áll). Ebben az esetben ez 2 kb. 8 dekás lap volt.

Fűszerezés: datolyamézzel meglocsolni és frissen őrölt borssal megszórni.
A kakukkfű is nagyon megy hozzá.


Gyártás: mi sem egyszerűbb, a tésztalapokat kiolvadás után négyzet alakúra nyújtani, a sajtot ráhelyezni, a széleit tojással megkenni, majd a másik lapot a tetejére tenni és alaposan rásimítani. Kívül tojással megkenni és 180º C fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütni.


Tálalni áfonya lekvárral, datolyamézzel a legjobb, mellé pedig egy jóféle rozé mindenképpen dukál.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyon finom lehet... imádom a camambert sajtot. BÚÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BÚÉK! Igen, nagyon jó, jobban ízlett, mint a natúrban sütött camembert.

      Törlés