Ajándékba kaptam ezt a gyönyörű, céklával csíkosra színezett
farfalle tésztát. Rögtön tudtam, hogy valamilyen pasztell színű tejszínes
mártást fogok készíteni hozzá. Egy rákmártásra esett a választásom.
25 dkg rövid durum tészta
20 dkg fagyasztott rákfarok
1,5 dl tejszín
1 dl illatos fehérbor
fokhagymapor
só
frissen őrölt feketebors
snidling vagy petrezselyem
A rákfarkakat kiolvasztottam, majd olivaolajon elkezdtem
őket pirítani. Pár perc után hozzáöntöttem a fehérbort, sóztam, borsoztam és megszórtam a fokhagyma porral is.
Szintén pár percig főztem, majd hozzáadtam a tejszínt és összeforraltam, végül
a snidlinget is beleszórtam.
A tészta közben már főtt sós vízben, ennek főzőlevével
hígítottam a mártást. Előmelegített tányéron azonnal tálaltam.
Kb. annyi idő alatt készült el a mártás, amíg megfőtt a
tészta (10 perc), úgyhogy ez egy igazán gyors, de annál fenségesebb eledel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése