A sütőzacskó is olyan, mint a grill nyársak.... ezer éve itt van és még sosem használtuk ☺ Egyszer el kell kezdeni és ez az
egyszer most jött el, amikor mindössze 1 szelet harcsafilé árválkodott a
hűtőben. Egy finom citromos-kurkumás pácot kapott azután ment a sütőzacskóba. Köret most volt készen – basmati rizs kesu dióval – és jól ment hozzá a szintén reggel gyorsan összedobott illatos alma csemege is.
harcsafilé
citromhéj
lime lé
kurkuma
frissen őrörlt fekete bors
só
olivaolaj
A halszeletet a sütés előtt
legalább 2 órával ajánlatos bepácolni. A citromhéjból hosszú csíkokat vágtam
ki, majd a pác hozzávalóival összekevertem és alaposan bedörzsöltem vele a
halat. Nem is tettem vissza már a hűtőbe, szoba hőmérsékleten pácolódott.
A sütőt 180ºC-ra előmelegítettem légkeveréssel.
A halat beletettem egy sütőzacskóba, a zacskó száját csak megtekertem és
aláhajtottam. Nagyobb mennyiségnél a zacskóhoz mellékelt lezáróval lehet
lezárni hogy ne folyjon ki semmi belőle. A tetejét hústűvel néhány helyen megszúrtam
a gőzök miatt.
20 percet volt a sütőben. A
halnak ennyi elég volt, és inkább párolódott, mint sült, de ez nem volt baj.
Nem száradt ki és nagyon finom szaftos, az összes ízt magába záró lett a
végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése