A pappardelle nagyon széles metélt, kb. 1,5 cm szélességű és
fészek formára feltekerve árusítják. A durumlisztből készült változatot
használtam most, de létezik tojásos változatban is. Sőt.. a frissen készített
az igazi… azt mondják J
Hozzávalók ( 2 adag):
25 dkg pappardelle tészta
1 marék szárított vargánya
csiperke gomba szotírozva – ezt mi előre elkészítjük
nagyobb adagban és ilyenkor csak elő kell venni. (bővebben a „Praktikák”
oldalon)
1 Camping tejszínes krémsajt
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
frissen őrölt vegyes bors
só
parmezán vagy Grana Padano sajt
A szárított vargányát, vagy más,
intenzív ízű és illatú gombát meleg vízbe tesszük ázni egy csészébe. Ha van
szotírozott gombánk, azt elővesszük, ha nincs, akkor előkészítjük a friss
csiperkét. A tésztavizet sóval felforraljuk és melegen tartjuk.
A tészta lehetőleg akkorra
készüljön el, amikor már a mártás alapja is készen van. A sajtnak kevés kell, csak éppen meg kell olvadnia és nem jó, ha áll, mert megdermed.
A mártáshoz olivaolajon kicsit
átforgattam a vékonyra szeletelt fokhagymát. Először a beáztatott szárított
gombát dobtam hozzá és az áztatólével felöntöttem. Kevergetve sütöttem
pároltam, majd hozzáadtam a szotírozott csiperkét is. Sóval és borssal megszórtam.
(Friss gombát tehetjük egyszerre az áztatottal és addig sütjük, amíg el nem
veszíti a nedvesség tartalmát).
Ekkor ment a tészta a forró vízbe
és amíg főtt, a mártásba beletettem a krémsajtot és a petrezselymet. Néhány
kanál tészta főzővízzel hígítottam és a kifőtt tésztát rátettem. Hagytam együtt
rotyogni, közben alaposan összeforgattam.
Azonnal tálaltam a tetejére szórt
reszelt parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése