Hugh Fearnley Whittingstall 3 jó dolog a tányéron… című
remek könyvéből jött az ötlet a brokkoli, kesudió és chili társítására. Ha már
azonban szójaszószos ízesítést kapott, akkor adta magát negyediknek hozzá a
pirított tészta.
Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) kínai Mie tészta
1 fej brokkoli kb. fél kiló
10 dkg sós pörkölt
kesudió
só
szecsuáni bors
chilipehely
szójaszósz
rizsecet
pár csepp szezámolaj
A hozzávalókat előkészítettem,
mert a végső fázisban nagyon gyorsan kell dolgozni, mindennek kéz alatt kell lennie.
A brokkolit rózsáira szedve sós
vízben néhány percig főztem, majd leszűrtem. A Mie tésztát meleg vízbe tettem
ázni. Nagy serpenyőben olivaolajat + egy kevés szezámolajat hevítettem,
beledobtam a kesudiót és enyhén megpirítottam, majd tányérra félretettem.
Következett a brokkoli és vele együtt a szójaszósz, a rizsecet, a chilipehely
és a szecsuáni bors. Kevergetve sütöttem egy pár percig, majd ezt is félretettem.
Tettem még egy kevés olajat a serpenyőbe és hozzátettem a leszűrt, félig
megpuhult tésztát. Jól összeforgattam, sütöttem tovább, tettem hozzá még szójaszószt és a vizet addig
pótoltam apránként folyamatosan, amíg a tészta a kívánt puhaságot elérte.
A
végén visszatettem hozzá a brokkolit és a kesudiót és az egészet jól összeforgattam, majd
tálaltam.
Gyorsan elkészíthető tésztaétel,
csíkokra vágott és megpirított csirkemellel még tartalmasabbá tehető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése