A paella nagyon jó dolog rákkal,
kagylóval, de most megpróbálkoztam egy könnyű nyári zöldséges változattal és
igazán üdítőre sikerült.
Hozzávalók:
1 csésze (250 ml) rizottó rizs
1 kiskanál vöröshagymakrém
1 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
chilipehely
5 db ecetes sült paprika
pár darab kimagozott fekete oajbogyó
só
füstölt pirospaprika
rukkola vagy madársaláta a
tálaláshoz
A paella fűszerkeverékből nekem a
Cannamela márkájú van.
Ennek hiányában zöldségleves alaplé is tökéletes egy kis
sáfránnyal (kurkumával) , édesköménnyel, füstöl piros paprikával
kiegészítve.
Egy széles serpenyőben feltettem
egy kis olivaolajon a hagymakrémet és a fokhagymát, majd beleöntöttem a rizst
és jól átforgattam. Felöntöttem az alaplével, elkevertem és forrás után már nem
nyúltam hozzá, hanem szép lassú lángon hagytam készre főni.
A paella úgy jó, ha az alja
kicsit odakap. Nem kell nyilván szénné égetni, de egy kis pír csak jót tesz
neki.
Amikor már szinte az összes levét
felvette a rizs, a tetejére rendeztem a sült paprikákat és rákarikáztam az
olajbogyót. Pár percet még adtam neki, így minden át tudott a tetején
melegedni.
Ennyi mindössze ☺
Rukkolával tálaltam, tökéletes
nyári ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése