A TV paprika Magazinban találtam
ezt a receptet és rögtön meg is akartam kóstolni. Emlékeztet nagy kedvencünkre,
a görög szaganakira. Egy kicsit más
összetevőkkel készül, de hasonlóan ízletes a végeredmény ☺
Hozzávalók (2 adag):
fejenként 8-8 db előfőzött
garnéla farok
2 nagy paradicsom
1,5 – 2 dl félszáraz fehérbor
10 dkg feta sajt
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
oregano – ha van friss, az a
legjobb
1-2 dkg vaj
frissen őrölt szinesbors
chili vagy friss hegyes erős
paprika ha szeretjük kicsit pikánsan.
só
A rákot, ha fagyasztott, már
reggel elő kell venni, hogy kiolvadjon.
A paradicsomokat forró vízbe
dobva a héjuktól már előre megszabadíthatjuk.
Serpenyőbe olivaolajat + a vajat
megforrósítottam, beletettem az apróra kockázott hagymát és a vékonyra
szeletelt fokhagymát. Kicsit fonnyasztottam, majd felöntöttem a borral. A paradicsomokat
is felkockázva hozzáadtam és megszórtam a szárított görög oregánóval és egy
kevés chili pehellyel is.
Nagyjából 8-10 percig hagytam
összefőni, majd belemorzsoltam a feta sajtot. Ettől kellemesen besűrűsödött a
mártás, amit hígíthatunk még egy kevés borral, ha esetleg túl sűrű lenne.
Végül beletettem a rákfarkakat és
már csak 3 – 4 percig főztem óvatosan rázogatva, hogy a rákok átmelegedjenek.
Tálaláskor erős paprika karikákat
tettem a tetejére...
A legjobb ebben az ételben,
amellett, hogy egyszerű és nagyon finom, a tunkolás ☺ Friss kenyérrel a sűrű szaftot, ahogy azt kell.... mmmmmm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése