Az előző nap fűszerekkel
megvadítva megsütött sütőtök egy részéből úgy gondoltam, egy extra levesbetétet
készítek. Kicsit gnocchi, kicsit vajas galuska, a lényeg a benne lévő tök.
A habarás helyett pedig a maradék
Gorgonzola sajtot tettem bele. Így lett krémes és egészen egyedi a levesünk.
Hozzávalók:
zöldségleves tetszés szerint ragu
szerűen elkészítve, ha van húslevesünk, azzal még finomabb, de egy kocka is
megteszi.
kakukkfű
snidling bőséggel
A tökös gombóchoz:
sütőben sütött tök teljesen
kihűtve és villával szétnyomkodva
kis darabka vaj
só
liszt amennyit felvesz, kemény ne
legyen (kb. gnocchi állag)
A
megformázott kis gombóckákat a forrásban lévő levesbe eresztettem.
Néhány perc elteltével már fel is bukkantak, vagyis megfőttek.
Ekkor tettem bele a kis darab
Gorgonzola sajtot a levesbe és nagyon kicsi lángon óvatosan kevergetve
megvártam, amíg felolvad.
Szemet gyönyörködtető és szívet
melengető lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése