Szeretem a Szakácsmustra című
játékot, nagyon is kedvemre való receptek között mazsolázgatni ☺ Vártam már, mikor kerül sorra egyik
kedvencem, Hugh Fearnley Whittingstall. Szerencsére a 6. forduló házigazdája Süni is így lehetett ezzel, mert őt választotta.
Ezt a salátát már régen kinéztem
magamnak, össze kellett azonban várni a hozzávalókat. A jóféle nagydobosi
sütőtököt beszereztük, meg is sütöttem egy adagot fűszeresen,
fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval borssal meghintve. Másnapra
kellően kihűlt és megszilárdult.
A ricotta a másik kényes pont
volt. Eredeti olaszt nem ettem még.... amit itt egyszer vettem (magyar
gyártótól) az rettenetesen ócska volt, semmi íze nem volt. Le is került a
napirendről. Most azonban felhajtottam olasz ricottát és végre megtudtam, miért
szeretik az olaszok ☺ Szóval
ritkábban inkább, de csak a minőségit....
A levegőn szárított sonka már nem
okozott nehézséget, 80 – 100 grammos kiszerelésben sok helyen és sokféle kapható
és bőségesen elég 4 adag salátához
A 3 hozzávalós különlegesség –
sütőtök – sonka – ricotta ezennel összeállt.
Egy tányérra felsorakoztattam a
kockákra vágott sült tököt, a sonkát pedig csak összetépkedtem és közé dobáltam
A ricottából kiskanállal ide –
oda pottyintgattam, nagyjából egyenletesen elosztva azt a sonka és a tök
között.
Meglocsoltam olivaolajjal, kapott
egy kevés frissen őrölt borsot és Himalája sót végül egy kevés citromlevet.
A második körben kisérletképpen
citromlé helyett egy kevés csokis-narancsos balazsamecet krémet locsoltam rá.
Fenséges és pazar ízek
kavalkádja, Hugh-ban most sem csalódtam.
Újabb változatként elkészítettem a „vega” verziót is sonka nélkül. Ricotta helyett cottage cheese-t használtam. Mondanom sem kell, hogy így is működik ☺
Igazán egyszerű és gusztusos fogást választottál :D
VálaszTörlésKöszi, most ezt, de Hugh-tól rendszeresen készítek, néha kisebb-nagyobb módosításokkal.
Törlés