Egy kis nyár még így a
végére.... pirosak, zöldek, színek ☺
Kedvelem a különböző színű
tésztákat, a spagetti pedig különösen kedvencem. Már csak egy kis friss íz,
krémesség kell hozzá és kész is a nyarat idéző könnyű és gyors ebéd.
Hozzávalók:
25 dkg 3 színű durum spagetti
15 dkg koktélparadicsom
néhány brokkoli rózsa
5 dkg Gorgonzola sajt
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt színes bors
olivaolaj
só
Előkészület:
A koktélparadicsomokat negyedekre
vágtam, a fokhagymát pedig nagyon vékonyra szeleteltem. Egy tálba tettem őket,
sóztam, tekertem rá egy kevés borsot és meglocsoltam olivaolajjal. Ezt
legalább 1 órával az étkezés előtt el kell készíteni.
A brokkoliból néhány rózsát víz
fölött meggőzöltem éppen csak annyira, hogy ne legyen nyers.
Amikor kihűltek, a paradicsomhoz
kevertem őket.
A tésztát sós vízben megfőztem,
egy előmelegített tálba borítottam. Ráöntöttem az időközben levet eresztett
paradicsom – brokkoli keveréket. Jól elkevertem és rögtön tettem hozzá a Gorgonzolát
is. Ezzel is átforgattam, amíg a sajt el nem olvadt és lágy krémmel be nem
vonta a tésztát.
Előmelegített tányérokban azonnal
tálaltam.
Nagyon guszta lett! Tetszik! :)
VálaszTörlésKösziiii :) Hamar el is készül, ideális a hétköznapokra.
Törlés