Van nekünk egy jól bevált
túrógombóc receptünk. A Sünis kanál blogon azonban láttam egy remek ötletet,
galuskának formázva a gombóc tésztáját kiváló sós ételt készíthetünk.
Maradtam a saját receptemnél, meg
egy kicsit meg is fűszereztem, de ezt az alapötletet felhasználva egy jó kis
szószos egytál ételt készítettem.
Bizonyára mindenkinél akad otthon kész mártás, egyszerűen azért, mert van az úgy, hogy nincs elég idő. Ehhez a galuskához most tikka masala szószt használtam,
ami kellemesen csípős, paradicsomos. Ehhez igazítva fűszereztem meg a
galuskákat is.
Hozzávalók:
½ kg tehéntúró
2 tojás
6 evőkanál rétesliszt
só
őrölt római kömény
őrölt koriander
csipet kurkuma
A galuskák tésztáját
összeállítottam, majd a hűtőben hagytam állni 1 óra hosszat.
Lobogó sós vízbe szaggattam –
formáztam a galuskákat és 6 percig főztem, ekkorra fel is jöttek a víz
felszínére.
Kiszedegettem őket a vízből és a
megmelegített paradicsomos szószba forgattam.
A tetejére néhány szelet erős
paprika karikát vágtam.
A galuskák nagyon finomak így, a
fűszerezéssel teljesen más jelleget kapnak. Másfajta szósszal, akár síma
paradicsomszósszal is el tudnám képzelni, vagy egyszerűen csak pirospaprikásan, ahogy Sünis kanál ajánlotta.
Fincsi lehet! Érdekes recept!:)
VálaszTörlésJó hozzá az indiai ízesítés.
Törlés