Hugh Fearnley Whittinstall szerint
a 3 jó dolog.... és tényleg ☺ Ez az étel önmagában is laktató, de
persze köretként is ehetjük. Nekem inkább egy jó saláta passzolt hozzá és elég
is volt ebédre. Babból kétfélét használtam, mert a fekete babból nagyon kevés
volt már csak. Így még szinesebb, izgalmasabb lett. A kókuszos – szegfűborsos
ízek pedig.... önmagukért beszélnek.
1 bögre (200 ml) hosszú szemű
rizs
1 marék főtt fekete bab vagy
vörösbab
1 kis doboz főtt borlotti vagy
tarka bab
2 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
1 teáskanál vöröshagymakrém
165 ml kókusztej
kakukkfű bőségesen
szegfűbors egészben
rózsabors egészben
frissen őrölt fekete bors
só
friss petrezselyem zöldje a
tetejére
Olivaolajat hevítettem és először
az egész borsokat dobtam bele. Pár keverés után
megfuttattam benne a felszeletelt fokhagymát és a hagymakrémet is.
Felöntöttem dupla mennyiségű
folyadékkal, vagyis a 165 ml kókusztejjel és 235 ml vízzel. Beleszórtam a kakukkfüvet,
borsoztam sóztam.
Kb. 12 -15 perc alatt megfőtt (konkrét rizstől függően) teljesen magába szívta a rizs a folyadékot. Fedő alatt pihentettem még egy
ideig, majd villával fellazítottam és a
kétféle babot hozzákevertem.
Ennyi és nem több, egyszerűen
nagyszerű. Sokszor elégséges egy ilyen ebéd, hogy mást ne mondjak, így
karácsony előtt például ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése