Köszönet Konyhavirtuóznak a remek
ötletért, receptért ☺
Nemrégiben cca 35-40 év kihagyás után elkövettem azt a baklövést, hogy vettem
egy vaniliás krémtúrót. No komment, újabb 50 évig biztos nem fog ez
előfordulni. Krémtúrót inkább itthon, tetszés szerint ízesítve, szinesítve.
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
1 enyhén cukrozott mangó befőtt
konzerv
1 maroknyi kókuszreszelék
4-5 teáskanál porcukor (ízlés
szerint)
3-4 evőkanál görög joghurt
1 mokkáskanál vaniliás cukor
csipetnyi só (túróba mindig
kell!)
2 teáskanál rózsavíz
néhány szárított rózsaszirom
A rózsaszirmot egy kis üvegtálban
megöntöztem a rózsavízzel és hagytam állni. A mangó befőttet leszűrtem,
lecsepegtettem.
A túrót kikevertem a sóval,
cukrokkal, kókuszreszelékkel és annyi joghurttal, hogy krémes, de ne túl folyós
legyen. Lehetne éppen botmixerrel teljesen simára is kidolgozni, de így jobban
szeretem. A rózsavízből azt a kb. kiskanálnyit, amit nem szívtak fel a szirmok,
szintén belekevertem.
A mangó húsát botmixerrel
pürésítettem, ez is legyen krémszerű, a levére egyáltalán nem volt szükség.
Lehetett is kanalazni poharakba
először egy fehér, majd egy sárga réteg következett.
A tetejére néhány rózsaszirom és mehet a hűtőbe. Azonnal is fogyasztható, de e száraz kókuszreszeléknek azért kell némi idő, hogy kiadja az aromáját.
A tetejére néhány rózsaszirom és mehet a hűtőbe. Azonnal is fogyasztható, de e száraz kókuszreszeléknek azért kell némi idő, hogy kiadja az aromáját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése