A tél végi szűkös kínálatból most
a jégcsapretket választottam. Ez is és a nagy fehér gömb alakú sörretek is elég
jól használható, ahogy tapasztaltam, kisebb a lutri, mint a piros hónapos
retkekkel. Ott nagyobb eséllyel van pudvás vagy vízzel szétrepesztett.
Hozzávalók:
jégcsapretek
sárgarépa
salotta (mogyoróhagyma)
citromlé
sumak
frissen őrölt feket bors
fokhagyma por
hidegen sajtolt repceolaj
petrezselyem vagy
bazsalikomlevelek a tetejére
só
Először a hagymát szeleteltem fel
hajszál vékonyra, megsóztam, meglocsoltam egy kis citromlével és megszórtam
sumakkal.
A répát és a retket is
meghámoztam, majd ugyanolyan vékonyra legyalultam belőlük egy adagot. A hagyma
tetejére halmoztam, megszórtam a fűszerekkel, majd kézzel összekevertem. 4-5
percet állt, utána még egy forgatás és mehetett rá az olaj, végül a fagyasztva
szárított bazsalikom levelek.
Ennyi az egész ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése