Tisztában vagyok vele, hogy
messze még a spárga szezon, tavaly azonban megmentettem néhány zöld spárgát.
Blansírozva lefagyasztottam és most milyen jól jött ☺ A Habverő és Fakanál blog LVK (Lássunk világot a konyhában)
játék 4. fordulójában Németország került terítékre. A spárga pedig emblematikus
alapanyag, akár csak a sárga saláta burgonya.
Hozzávalók:
kb. 30 dkg sárga apró szemű
saláta burgonya
kb. 10 dkg zöld spárga (ha
fagyasztott, ne olvasszuk ki előre!!)
1 púpozott evőkanál fagyasztott
zöldborsó
1 tojás
3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál tej
krémsajt – fél tömlős sajt, vagy 1 kocka ömlesztett sajt
fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
snidling – fagyasztva szárított
zellerlevél finomra vágva
só
a tetejére mehet pár szelet sajt,
ami sütéskor ráolvad.
A krumplit héjában sós vízben
megfőztem (10-15 perc). Amíg főtt, kikevertem a tojást a sajttal, tejföllel,
fűszerekkel. Tejből annyit tegyünk, hogy valamennyire folyékony legyen.
Egy kis 18 cm-es serpenyőt
kikentem zsírral és a ½ centis karikákra vágott hámozott főtt krumplit
elkezdtem lerakni bele. Egy sor után tettem a spárgából is és szórtam a
borsóból. Locsoltam rá az öntetből, majd kezdtem előről. A tetejére spárga
került, ekkor ráöntöttem a maradék öntetet és rátettem néhány vékony szelet
sajtot.
180ºC-on légkeveréssel 30 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése