Egy kicsit görög (szpanakopita)
és egy kicsit olasz (malfatti) egyébként meg magyar is a túró miatt. Egyveleg,
vagy a hogy elegánsabb körökben nevezik: fúziós.
1 tekercs friss leveles tészta
(270 gr) vagy persze a fagyasztott változat
25 dkg tehéntúró
10 dkg ricotta
1 egész tojás
2-3 dkg reszelt Grana Padano
20 dkg leveles spenót
fokhagyma
szerecsendió
frissen őrölt fekete bors
só
+1 tojás a kenéshez
Nagyon egyszerűen csak
összekevertem a töltelék hozzávalóit. A spenótot 1-2 percig forraltam,
leszűrtem, majd éppen csak hogy összedaraboltam. Az a jó, ha látszanak a
levelek.
A leveles tésztát a sütőpapírral
együtt kihajtottam, elsimítottam és egy téglalap formában a közepére halmoztam
a tölteléket. A téglalap rövidebb felénél kicsit visszahajtottam, a hosszabbik
oldalak mentén pedig derelyevágóval ferdén bevagdostam a tésztát. Ezeket aztán
felváltva jobbról és balról felhajtottam,(mint mikor a cipőfűzőt fűzzük), így
lett a töltelék teteje beborítva (lásd a fotón). Felvert tojással megkentem
végül minden oldalát és előmelegített sütőbe toltam.
180ºCon 35-40 percig sütöttem, amikorra a teteje is szépen megpirult
és a tészta alja is rendesen átsült.
Kicsi pihentetés után lehetett
szeletelni. Frissen, langyosan a legjobb ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése