eper után itt a cseresznye......
sokan tudják rólam, hogy évek óta, hosszú évek óta nem ettem cseresznyét... a
megfelelő minőség fellelése volt a probléma. Pedig nagyon csábítóak a hatalmas
szemű germersdorfi mosolygós szinte kicsattanó szemek.... Most a Ház Ura
szerencsés kezében bízva beruháztunk 1 kilóra ☺
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
½ vaniliás cukor
4 evőkanál finomliszt
½ sütőpor
só
cseresznye kimagozva
zsemlemorzsa
A tojásokat szétválasztottam, a
fehérjéket a sóval kemény habbá vertem. Adagokban hozzáadtam a kristálycukrot
és a vaniliás cukrot, tovább vertem egészen addig, amíg szép fényes hófehér
krém nem lett belőle.
Ezután egy nagyobb kanállal
beleforgattam a 4 sárgáját, majd apránként a sütőporos lisztet is.
Kizsírozott és kilisztezett
tepsibe simítottam (20x30 cm-esbe)
A cseresznyét kimagoztam,
leszárítottam papírtörlővel és 1-2 evőkanál zsemlemorzsába forgattam.
Szétszórtam a piskóta tetején és ment a tepsi a sütőbe.
190-200ºC fokon sütöttem 10 percig (alsó-felső állásban) majd visszavettem
160-ra és még 20-25 percig sült. Tűpróbával ellenőrizni kell.
Porcukorral megszórva könnyű
nyári csemege, ha marad belőle, még harmadnapra sem szárad ki, olyan mintha
akkor sült volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése