Évi barátnőm blogján olvastam egy
remek receptet, melynek egy részét használtam most fel. Nevezetesen a padlizsán
sütési módja volt az, ami megtetszett. Nagyon szeretem a padlizsán krémet,
salátát de mindkettő alapja a jól megsütött padlizsán.
Hozzávalók:
1 közepes méretű padlizsán
oliva olaj
friss apróra vágott petrezselyem
friss, apróra vágott menta
reszelt fokhagyma
lime lé
só
frissen őrölt fekete bors
1-2 teáskanál sűrű joghurt
magvak és aszalt gyümölcsök ízlés
szerint
A padlizsánt héjastól 1 cm vastag
szeletekre vágtam. Az olivaolajból és a fokhagymából, petrezselyemből,
mentából, sóból és borsból egy gremolátát készítettem. A szeletek mindkét felét
alaposan bekentem vele, megszórtam egy kevés szezám maggal és sütőpapírral
bélelt tepsire fektettem. Légkeveréssel 200ºC-on 30-35 percig sütöttem (amíg szépen meg nem pirulnak).
Hagytam kihűlni őket, majd
meghámoztam a szeleteket (egy kenőkés fokával könnyen megy). Tányérban villával
kicsit összetörtem a már amúgy is krémes állagú padlizsánhúst, hozzákevertem a
joghurtot és sóztam, borsot is őröltem még rá. Egy tálba halmoztam és a
tetejére szórtam a mag- és aszalt gyümölcs keverékből.
Pirítóssal a legjobb ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése