A házigazda most én vagyok ismét.
Sikerült kikockáznom magamnak Kisildi blogját, aminek igazán örültem ☺ Valami tartalmasabb levest kerestem
és akkor akadtam rá erre a különlegességre. Feketebabom van, igaz a száraz
verzió, nagyjából a többi hozzávaló is megvan, akkor akadály egy szál se. Íme
ilyen lett az én verzióm:
1 egész csirkecomb kicsontozva és
felkockázva
½ csésze feketebab
olaj (citromfüves-gyömbéres wok
olaj)
szárított őrölt citromfű
lime lé
2 dl kókusztej
4-5 db curry levél
snidling
1 evőkanál halszósz
csirke alaplé
chili pehely
fagyasztva szárított koriander
levél
só
frissen őrölt feketebors
Konzerv híján a száraz
feketebabbal már előző nap elkezdtem foglalkozni. Fél napig áztattam hideg
vízben, majd só nélkül, néhány curry levéllel és egy kevés szódabikarbonával
megfőztem. Így is majd egy óra kellett neki. Utána annyi főzővízben, amennyi
ellepte, eltettem másnapig.
A felkockázott csirkecombot a wok
olajon alaposan körbepirítottam, majd megborsoztam, rászórtam a citromfűport és
felöntöttem a csirkelevessel. A lime levet hozzáadtam, a chilipelyhet is, beledobáltam
a curryleveleket is és fedő alatt 10 percig főztem, amíg a hús puha nem lett.
Ekkor beletettem a megfőtt feketebabot, beleszórtam a koriander leveleket,
snidlinget és pár perc alatt összefőztem. A kókusztejet a végén adtam hozzá,
azzal már csak egyet forrt és el is zártam.
Rendkívül ízletes leves lett,
amin nem lepődtem meg különösebben, ugyanis ettem már kókusztejes csirkelevest.
Az ugyan más, de szintén egzotikus fűszerekkel, keralai módon készült. Azt
hiszem, azt is ismételnem kell hamarosan és ez a leves is marad az „étlapon”.
Húúúúú, ez egy elég régi remekmúvem :-D örvendek, hogy ízlett
VálaszTörlésRégi vagy sem, de nagyon finom :D
Törlés