ezt az ételt egyszer régen már
megfőztem, valószínűleg a blog nem létezett még akkor, mert nem került fel ide.
Spanyol varázslat illatos édeskés sherryvel, fanyar narancshéjjal mazsolás
rizzsel. Ha több ujjunk lenne, akkor nem csak 10-et nyaltunk volna meg utána ☺
1 fél bőrös csirkemell és két
bőrös csirke felső comb (vagy csak az egyik féle, ki mit)
3 szál zöldhagyma vagy kis fej vöröshagyma
kb. 2 deci zöldségleves
½ - 1 deci édes sherry
1 narancs reszelt héja és leve
1 kis doboz szeletelt konzerv csiperke gomba (vagy 20 dkg friss apró csiperke)
1 evőkanál Worchester szósz
friss petrezselyemzöld
só
frissen őrölt feketebors
fokhagyma granulátum
3 szál zöldhagyma vagy kis fej vöröshagyma
kb. 2 deci zöldségleves
½ - 1 deci édes sherry
1 narancs reszelt héja és leve
1 kis doboz szeletelt konzerv csiperke gomba (vagy 20 dkg friss apró csiperke)
1 evőkanál Worchester szósz
friss petrezselyemzöld
só
frissen őrölt feketebors
fokhagyma granulátum
A csirkehúst előző este már
megszórtam fokhagyma granulátummal és borssal, sózni csak ¼ órával a főzés
előtt kell.
Olajat öntöttem egy vastag falú
magasabb serpenyőbe és a felkarikázott zöldhagymát megfonnyasztottam, majd
kiszedtem egy tányérra. Hozzápótoltam az olajhoz egy
keveset és a húsok bőrnélküli oldalát lisztbe mártottam, majd először bőrös
résszel lefelé, majd megfordítva megpirítottam őket. Ezután visszatettem bele a
hagymát, felöntöttem a zöldséglevessel, beleöntöttem a sherryt, a narancslét, a
Worchester szószt és belereszeltem a narancshéjat. Isteni illatok szálltak.
Fedő alatt, a húsokat időnként
megforgatva kb. 20 percig főztem így a ragut, végül a szeletelt gombát is
beletettem. Ha túl híg a szaft, még egy kevés liszttel sűríthetjük. Én most a
gombát szórtam meg liszttel és úgy adtam hozzá, majd még 5 percig fedő nélkül
rotyogtattam. A legvégén szórtam meg friss petrezselyem zölddel.
A basmati rizst a szokásos módon
megfőztem, beleszórtam egy marék mazsolát a végén, majd a fedőt letarkarva
hagytam gőzölődni. Villával összeborzoltam és tálaltam.
Utána még egy pohárkával
elkortyoltunk az isteni sherryből is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése