Klasszikus páros, klasszikus tavasz köszöntő. Egyszerű és
egyszerűen csodás. Nem érdemes variálni, ki van ez már találva.
4 tojás
kb. 15 dkg finomliszt
1 csapott teáskanálnyi búzadara
víz
só
bors
bors
Elkészítettem a klasszikus
nokedli tésztát 1 tojásból, vízzel, liszttel sóval. A kevés búzadara azt a célt
szolgálja, hogy ne főjön szét még véletlenül sem a nokedli, maradjon harapható.
Forrásban lévő sós vízbe
szaggattam a nokedli tésztát és pár percig főztem. A nokedli szaggatót
alul-felül bekentem vékonyan zsírral, így nem ragad bele a tészta és elmosni is
könnyebb.
A 3 tojást felvertem, sóztam,
borsoztam. A kész nokedliket forró zsírral előmelegített serpenyőbe tettem és
ráöntöttem a tojást. Rögtön elzártam a gázt és óvatosan elkevertem. Azonnal
tálaltam a klasszikus ecetes-cukros-sós öntetbe forgatott fejes salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése