2020. május 26.

Bolognai spagetti


Ez a recept a Street Kitchenről van, majdnem egy az egyben. Ilyenkor megdől minden axióma, hogy a recept nem kotta.... khm.... hát néha pedig az, legalább is mankó. Mert ez jól bevált, akkor minek variálni? Na jó, egy kicsit azért kellett.... de nálunk is férfimunka volt.



Hozzávalók:

1 nagy vöröshagyma
2 közepes sárgarépa lereszelve
2 szál angol zeller vékonyra szelve
3 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
3 dl passata (passzírozott paradicsom)
1,5 dl jóféle száraz vörösbor
1 tk szárított oregánó
0,5 tk szárított kakukkfű
   pici késhegynyi fahéj
   
   1 ág friss rozmaring nagyon apróra aprítva (kevés vízzel botmixerrel)
só, bors
olívaolaj

Első lépésként olajon megfuttattam a felaprított vöröshagymát, és rögtön rá is dobtam a reszelt sárgarépát és az angol zellert (klasszikus sofrito). Együtt pirítottam őket, majd ment rá a marhahús. Jól le kell pirítani, hogy bőséges pörzsanyag képződjön, amit aztán egy jóféle vörösborral fel is oldunk. Mentek bele a fűszerek, majd a passata és fedő alatt rotyogtattam kb. 1 óra hosszat.

Ha nincs spagetti otthon..... fusilli is megteszi:


Ez a ragu kiválóan fagyasztható, érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle. Csak a tésztát kell frissen kifőzni hozzá és pillanatok alatt kész a remek ebéd. Parmezánnal megszórva és friss bazsalikom levelekkel az igazi.

Ezt a ragut lasagne-hoz is felhasználhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése