Ez a recept a Street Kitchenről
van, majdnem egy az egyben. Ilyenkor megdől minden axióma, hogy a recept nem
kotta.... khm.... hát néha pedig az, legalább is mankó. Mert ez jól bevált,
akkor minek variálni? Na jó, egy kicsit azért kellett.... de nálunk is
férfimunka volt.
Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
2 közepes sárgarépa lereszelve
2 szál angol zeller vékonyra szelve
3 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
3 dl passata (passzírozott paradicsom)
1,5 dl jóféle száraz vörösbor
1 tk szárított oregánó
0,5 tk szárított kakukkfű
pici késhegynyi fahéj
1 ág friss rozmaring nagyon apróra aprítva (kevés vízzel botmixerrel)
pici késhegynyi fahéj
1 ág friss rozmaring nagyon apróra aprítva (kevés vízzel botmixerrel)
só, bors
olívaolaj
Első lépésként olajon
megfuttattam a felaprított vöröshagymát, és rögtön rá is dobtam a reszelt
sárgarépát és az angol zellert (klasszikus sofrito). Együtt pirítottam őket,
majd ment rá a marhahús. Jól le kell pirítani, hogy bőséges pörzsanyag
képződjön, amit aztán egy jóféle vörösborral fel is oldunk. Mentek bele a
fűszerek, majd a passata és fedő alatt rotyogtattam kb. 1 óra hosszat.
Ez a ragu kiválóan fagyasztható,
érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle. Csak a tésztát kell frissen
kifőzni hozzá és pillanatok alatt kész a remek ebéd. Parmezánnal megszórva és
friss bazsalikom levelekkel az igazi.
Ezt a ragut lasagne-hoz is felhasználhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése