egy igazi klorofill eszenciát
sikerül gyártanom csupán azért, mert megmaradt 10-12 db zöld spárgám és egy
maréknyi bébi spenótom ☺ Akik ismernek már, tudják, hogy a
legjobban az ilyen főzéseket szeretem. Emlékszik még valaki, hogy volt egy
angol sorozat, a Food Poker? Na azt nagyon szerettem.... azóta is űzöm itthon,
amikor a meglévő dolgokból kell valamit összehozni.
½ csomag zöld spárga
½ csomag bébi spenót
1 liter zöldségleves
1 szál zöldhagyma
friss bazsalikom levelek
kevés tejszín
pár cseppnyi lime lé
opcionális, de ettől lett igazán
ütős: menta csatni
ha van, friss mentalevelek a
fenti sor mellett/helyett
só
frissen őrölt feketebors
A spárgákat blansíroztam, mert
mindenképpen meg akartam őrizni a szép színüket.
Kevés olivaolajon megfuttattam a
finomra vágott zöldhagymát, majd felöntöttem a zöldséglevessel és beletettem a
feldarabolt spárgát. 5-6 perc alatt meg is főtt annyira, hogy mehetett a turmix
gépbe.
Nagyon alaposan összeturmixoltam,
majd hagytam egy kicsit hűlni. A bébi spenótot durván összevágtam és beledobtam
a turmixba. Ugyanezt tettem a bazsalikom levelekkel is. Tovább turmixoltam,
amíg ismét szép sima lett. A menta csatniból 1 mokkáskanállal beletettem még,
és azzal is elkevertem. Ez igen csípős, a benne lévő zöld chili miatt, úgyhogy
óvatosan kell bánni vele. Ha nincs csatni, akkor ízlés szerint valamilyen
csípősséget azért kell hozzátenni.
Visszaöntöttem a fazékba,
kevertem hozzá tejszínt, kb. 1 dl-t. Kóstolással beállítottam a sót, a
savasságot pedig lime lével oldottam meg. Akkor van kész, amikor összeáll egy
összetett íz, amiben érezhető mind a spenót, mind a spárga.
Tálaláskor meglocsoltam
olivaolajjal és szórtam rá egy kevés tört mogyorót.
Hasonlóan ütős klorofill infúzió
a rukkola krém leves, receptje itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése